Steranijs – rozen – Hibiscus

Een heerlijke moctail, fantastisch van kleur en onweerstaanbaar lekker! Ideaal voor de feestdagen.
Hibiscus is een typisch Afrikaanse bloem. Ook de boeren in de omliggende gebieden van de Satemwa Estate in Malawi telen Hibiscus zodat wij er nu kunnen van genieten. Mmmmmmm, heel bloemig van smaak en boordevol aroma. Een absolute topper!

Nodig voor 1 liter

– 2 stuks steranijs
– 4 gedroogde rozenknopjes of rozenblaadjes
– 1 à 2 gram gedroogde hibiscus
– 1 liter mineraal arm water

Bereidingswijze

Doe de steranijs, rozenknoppen en hibiscus in een beugelfles van 1 liter.
Verwarm het water tot 95°C en vul er de fles mee tot aan de rand.
Sluit goed af en laat tot kamertemperatuur afkoelen op het aanrecht.
Laat vervolgens nog enkele uren in de koelkast infuseren.

Ontdek dit en vele andere recepten in mijn receptenboek : Homemade Icetea, te koop in mijn webshop.

Icetea recept : Strike a rose

@foodphoto

 

 

0
Lees het volledige artikel van Tearista in Smaak magazinewhite tea Champy