Tearista Sofie

Thee fan, addict, liefhebber, yups dat kan je gerust over mij zeggen!

Ik ben altijd een thee drinker geweest want van koffie werd ik nogal zenuwachtig maar toegegeven bij aanvang hield ik me vooral aan een rozebottel of munt thee, dat bruine sopje uit zo een geel zakje zag ik niet direct zitten… 😉 En weet je wat…dat zie ik nog steeds niet zitten! maar wat ik ondertussen wel ontdekt en geleerd heb is hoe je een echt lekkere thee kan zetten. Er zijn een aantal basic rules om van thee, en dan liefst de full leaf tea, een heerlijk drankje te maken.

Mijn interesse werd passie na het volgen van een opleiding bij Ann Vansteenkiste, het begin van een ontdekkingstocht! Het verschil leren kennen tussen thee en infusies, de manier waarop de blaadjes verwerkt worden, de verschillende landen en terroir waar thee geteeld wordt, thee ceremonies, de geschiedenis van een ingrediënt meer dan 4000 jaar oud. Ik heb me daarna verdiept in de Chinese thees en de Chinese thee ceremonie bij mevrouw Zhuxiang om vervolgens ook geïntrigeerd te geraken door de Japanse thee ceremonie, bij Staf Daems vond ik heel veel kennis en mocht ik ervaren dat de twee ceremonies totaal verschillend zijn van elkaar.

Mijn ontdekkingstocht is nog lang niet beëindigd, ook in Nederland volg ik nog een gecertificeerde opleiding theesommelier en wie weet wat er daarna volgt :). Thee is zo een boeiend product, de smaken zijn eindeloos, de mogelijkheden om te experimenteren zo divers, met Tearista is het de bedoeling om thee gekender te maken, jullie te inspireren en kennis om echt lekkere thee te zetten te delen.

Sofie Vercauteren

Tearista werkt ook samen met andere thee sommeliers

Als fervent theedrinker, (ik heb nooit anders geweten – ik heb nooit koffie gedronken,  ben ik me op een gegeven moment meer gaan verdiepen in de losse thee.

Eerst waren dit kruiden, maar al snel was de stap naar ‘echte’ thee gezet.

Omdat mijn passie voor thee op dat moment zo aangewakkerd werd,  besloot ik een opleiding tot ‘Theesommelier’ te gaan volgen.

En wat er toen gebeurde…

Eens de deur van de Camellia Sinensis open gaat,

een hele nieuwe wereld.

Van het ene avontuur naar het andere,

boeiende mensen,

elke dag nieuwe ervaringen op je pad.

Maar bovenal,

dagelijks nieuwe thee,

nieuwe geuren, smaken en aroma’s.

Thee maakt mensen gelukkig.

Dit is mijn missie!

#be happy, drink tea

Met veel plezier en enthousiasme neem ik je mee in de wereld van thee!

Kelly Meeus van detheeblog.be

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0